نمایشگر دسته ای مطالب
معرفی بخش درمان ریشه
معرفی بخش درمان ریشه
معرفی ساختمان دندان
دندان از بافت سختی تشکیل شده است که یک بافت نرم و زنده را احاطه می کند.بافت سخت دندان عبارتست از لایه بیرونی که«مینای» دندان نام دارد و از استخوان سخت تر است. زیرمینای دندان «عاج» قرار دارد که تنه اصلی دندان را تشکیل می دهد و حاوی مواد آهکی است. بافت نرم دندان که در قسمت درونی دندان قرار دارد و به وسیله بافت سخت پوشیده شده است«مغز دندان» یا «پالپ» نام دارد و حاوی عروق،اعصاب و الیافی است که تشکیل یک شبکه را می دهند. این شبکه ی عروق و اعصاب از تاج تا ریشه امتداد یافته و با بافتهای اطراف ریشه نیز در ارتباط می باشد.
درمان ریشه(اندودنتیکس) چیست؟
واژه اندودنتیکس به معنای درمان داخل دندان است. متخصص این رشته پالپ های ملتهب یا بیمار را درمان نموده و سلامتی ریشه ی دندان را باز می گرداند.
چرا دندان نیاز به درمان ریشه پیدا می کند؟
زمانی باید درمان رشه انجام داد که پالپ دندان ملتهب یا عفونی می شود.این التهاب یا عفونت به دلایل ذیل بوجود می اید:
*پوسیدگی عمیق * شکستگی،ترک و پریدگی دندان * تکرار بدون ملاحظات علمی اعمال دندانپزشکی * ضربه به دندان
چگونه متوجه می شوید که باید به متخصص ریشه مراجعه کنید؟
*درد پایدار به هنگام نوشیدن مایعات سرد یا داغ * درد خودبخود(بدون هرگونه تحریکی) * درد هنگام دراز کشیدن *خروج چرک یا وجود تورم
*مشاهده پوسیدگی وسیع مینا و عاج یا هر نوع ضایعه در رادیوگرافی * درد موقع جویدن یا گاز گرفتن * تغییر رنگ دندان
مراقبتهای بعد از درمان ریشه
- پانسمان دندان به معنای پرکردگی موقت تاج دندان دندان است.بعد از گذاشتن پانسمان به مدت یک ساعت از جویدن روی آن خودداری کنید.به طور کلی تا زمانی که اقدام به نصب روکش دندان نکرده اید، از فشار بیش از حد و جویدن غذاهای سفت بر روی آن خودداری نمائید. در صورت بیرون آمدن کامل پانسمان و یا ریختن بخش بزرگی از آن بعلت احتمال آلودگی کانال دندان جهت پانسمان مجدد مراجعه فرمائید.
- در صورت درد بعد از درمان از داروهای تجویز شده توسط دندانپزشک استفاده کنید. در موارد دردهای شدید، هر 4ساعت از قرص ایبوفروفن همراه استامینوفن کدئین نیز می توانید استفاده نمائید.
- حتما دندانپزشک معالج را در جریان هر گونه سابقه ناراحتی معده خصوصاً خونریزی معده ی بماری های دستگاه گوارش و یا اختلالات انعقادی خود قرار دهید.
- التهاب ریشه و درد ناشی از درمان حداکثر تا 2 فته امری عادی است، اما در صورت ادامه ی درد بیشتر از این مدت،به دندانپزشک مراجعه نمائید. در ضمن کمتر شدن تدریجی درد طی روزهای بعد از درمان نشانه ی آن است که دندان روبه بهبود می باشد.
- امکان بروز تورم بعد از درمان ریشه بخصوص در دندانهای عفونی وجود دارد و مراجعه به دندانپزشک در این حالت ضروری است.